Nefis Bir Bal Kabağı Çorbası

Sonbaharın en sevilen sebzelerinden bal kabağı ile hazırlanan bu çorba, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay. Tam mevsiminde taze bal kabağı kullanarak hazırlayacağınız bu tarif, sizleri sıcak ve doyurucu bir deneyime davet ediyor. Çorbanın kremamsı dokusu ve baharatların uyumu, damak zevkinizi şenlendirecek. Aileniz ve sevdikleriniz için ideal bir akşam yemeği seçeneği. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir tercih. Sıcak bir ekmek eşliğinde servis edildiğinde enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Siz de bu enfes tarifi deneyin ve sonbaharın tadını çıkarın.

Malzemeler

Bu enfes bal kabağı çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 500 gram bal kabağı, 3 adet pırasa, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet havuç, 2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal, 1/2 çay kaşığı karabiber, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı sıcak su, 4 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı krema ve 1 tutam kabak çekirdeği içi.

Hazırlanış

Öncelikle, bal kabağını, pırasayı, soğanı ve havucu yıkayıp temizleyin. Bal kabağını küp küp doğrayın. Pırasayı ince ince halka halka doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da küçük küçük doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından doğranmış havucu ve pırasayı ekleyin ve 5 dakika kadar daha kavurun. Küp doğranmış bal kabağını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Zerdeçal, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika, bal kabağı yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Krem ve kabak çekirdeği ile süsleyerek sıcak servis yapın.