Fırınlanmış Sebzelerin Harika Lezzeti

Bu tarifte, fırınlanmış sebzelerin eşsiz lezzetini mercimek çorbasına taşıyoruz. Her yudumda damaklarınızda enfes bir tat bırakacak bu çorba, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimiz, hem deneyimli hem de acemi aşçılar için ideal. Malzemeler oldukça basit ve her mutfakta kolaylıkla bulunabiliyor. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve enerjinizi yükseltecek bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Sıcak bir ekmek ile servis ettiğinizde tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler ve Hazırlanış

Sebzeleri Fırınlıyoruz:

* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 1 adet kapya biber
* 1 adet soğan
* 8 diş sarımsak
* 2 adet defne yaprağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Çorbayı Hazırlıyoruz:

* 1 çay bardağı kırmızı mercimek* 1 tatlı kaşığı un
* 6 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tereyağı
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Öncelikle fırın için belirtilen sebzeleri yıkayıp doğrayın. 6 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve defne yaprakları ile karıştırıp fırın tepsisine yayın. 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkan sebzeleri bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede 5 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun. Unu ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, kırmızı mercimekleri, sıcak suyu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, fırında pişirdiğiniz sebzeleri de ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Tereyağı ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Servis Önerileri

Mercimek çorbasınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Yanında sıcak ekmek, pide veya kraker ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!