Fırında Barbun: Ege'nin Lezzeti
Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden olan beyaz etli barbun balığını, kızartmanın dışında fırında da pişirebilirsiniz. Bu tarifimizde baharatlar ve sebzelerle harmanlanmış, enfes bir barbun deneyimi sunuyoruz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olan fırında barbun, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir yemek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, kısa sürede sofralarınıza Ege’nin lezzetini taşıyabilirsiniz. Deneyimlediğinizde, barbunun ne kadar çok yönlü bir balık olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize göre de özelleştirebilirsiniz.Malzemeler
* 1 kilogram barbun balığı* 1 su bardağı mısır unu
* 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* (İstenirse: Kırmızı biber, kekik, limon suyu, soğan, sarımsak, domates vb.)
Hazırlanış
1. Barbun balığını temizleyip yıkayın.2. Mısır ununu, tuzu ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. İsteğe bağlı olarak kırmızı biber, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
3. Temizlenen barbunları un karışımına bulayın.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve barbunları yayın. Üzerlerine limon suyu sıkabilirsiniz.
5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi barbunların büyüklüğüne göre değişebilir.
6. Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak yanında salata ve limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!