Nefis Bir Lezzet: Fırında Bostan Kebabı

Tüm görkemiyle sofralarınızda yerini alacak, pratik ve enfes bir fırında bostan kebabı tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifi hazırlamak çok kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle yaz akşamlarında, hafif ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için, mutfakta fazla vakit geçirmek istemeyenler için de mükemmel bir seçenek. Deneyin ve farkı görün! Her lokmada damağınıza yayılacak enfes tatlar, sizi büyüleyecek.

Malzemeler: Patlıcan Hazırlığı ve Sos

* 3 adet bostan patlıcanı* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 adet rendelenmiş domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası

Malzemeler: Kıyma ve Sebzeler

* 250 gram kıyma
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 3 adet sivri biber (ince doğranmış)
* 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 6 yemek kaşığı zeytinyağı (patlıcanlar ve kıyma için ayrı ayrı)

Hazırlanışı: Adım Adım Fırında Bostan Kebabı

Öncelikle, bostan patlıcanlarını yıkayıp, uzunlamasına ikiye kesin. Bol suda ve tuzla 30 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acı suyunu salmasını sağlayacaktır. Daha sonra patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın. Ayrı bir kapta, rendelenmiş domates, biber salçası, ezilmiş sarımsak ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Patlıcanların içini bu sosla iyice kaplayın. Kıymayı, ince doğranmış soğan, biberler ve baharatlarla iyice karıştırın. Hazırladığınız kıyma harcını, patlıcanların içine doldurun. Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişirme süresi, patlıcanlarınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!