Nefis Fırında Karnıyarık
Ocakta patlıcan kızartmanın zahmetinden kurtulup, enfes bir karnıyarık hazırlamaya ne dersiniz? Bu kolay fırında karnıyarık tarifiyle, hem zamandan tasarruf edecek hem de lezzetli bir yemek pişireceksiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra, fırına verip diğer işlerinize bakabilirsiniz. Patlıcanların yumuşacık kıvamı ve baharatlı iç harcıyla, ağızda dağılan bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacak. Siz de pratik ve lezzetli yemekler pişirmekten keyif alıyorsanız, hemen denemenizi tavsiye ederim. Bu tarif aynı zamanda sağlıklı beslenmeyi sevenler için de oldukça ideal. Çünkü kızartma işlemi olmadığı için yağ oranı oldukça düşük.Gerekli Malzemeler
Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve genellikle her mutfakta bulunabilecek türden. İşte fırında karnıyarık için malzemelerimiz:* 2 adet orta boy patlıcan
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 400 gram orta yağlı kıyma
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
İç harcı soslamak için:
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tutam tuz
Hazırlanışı: Adım Adım Fırında Karnıyarık
1. Patlıcanları boyuna ikiye kesin ve içini kaşık yardımıyla oyup, küçük küpler halinde doğrayın. Oyduğunuz patlıcanları da küçük küpler halinde doğrayın. Bir fırın tepsisine sıvı yağı yayın ve patlıcanları üzerine dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.2. Ayrı bir tavada kıymayı, soğanı, küp doğranmış domatesleri, salçayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra, küp doğranmış patlıcanları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
3. Sıcak suyu, salçayı ve tuzu bir kapta karıştırarak sosu hazırlayın. Pişen patlıcanları fırın tepsisinden alıp, içlerini hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerlerine domates ve yeşil biber dilimleri yerleştirin. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin. 200 derecede 20 dakika daha pişirin.
4. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!