Nefis Fırında Kıymalı Makarna
Klasik kıymalı makarna tarifini unutun! Bu tarifte, fırında pişmiş, pasta gibi dilimlenerek servis edilen, oldukça lezzetli bir fırında makarna sunuyoruz. Özellikle sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın şıklığını artıracak. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunabilecek türden. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes fırında kıymalı makarnaya bayılacaklar. Deneyip, tadına bakmadan geçmeyin deriz! Malzemeler oldukça basit ve yapımı da son derece keyifli. Hazırlanışı adım adım anlatıldığı için herkes kolaylıkla yapabilir.
Malzemeler
Makarna ve Kıyma İçin:
- 1 paket spagetti makarna
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle spagetti makarnalarını, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın ve süzün. Ayrı bir tavada sıvı yağ ısıtın ve ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Haşlanmış makarnayı kıymalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Fırın kabına makarnayı yayın. Beşamel sos için tereyağını eritin, unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Kıvam alınca, tuz, karabiber ve muskatı ekleyin. Beşameli makarna üzerine dökün ve rendelenmiş kaşarı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Servis Önerileri
Fırından yeni çıkmış sıcak fırında kıymalı makarnanızı, yanında taze salata veya turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!