Tarif Hakkında

Bu tarifle, bugüne kadar tattığınız tüm karnabahar yemeklerini unutacaksınız! Fırında pişmiş, kaşarlı ve enfes bir lezzet sunan bu tarif, size fırında makarna yiyormuş gibi bir his verecek. Özellikle karnabaharı sevmeyenlerin bile beğeneceği kadar lezzetli ve doyurucu. Hazırlanması oldukça basit ve malzemeleri de kolaylıkla bulunabiliyor. Ailecek keyifle tüketebileceğiniz, pratik ve sağlıklı bir yemek seçeneği arayanlar için ideal. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapacağı, tarif defterlerinizin vazgeçilmezi olacak bir lezzet. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 0.5 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Öncelikle karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırın. Daha sonra derin bir kapta unu, yumurtaları, yoğurdu, ayçiçek yağını, tuzu, karabiberi ve pul biberi (kullanıyorsanız) iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı karnabahar parçalarına ekleyip iyice karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın ve üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen fırında kaşarlı karnabaharınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir peynir tadı için kaşar peynirinin yanında başka bir peynir türü de ekleyebilirsiniz. Fırında pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden pişirme süresini kontrol etmeyi unutmayın. Karnıbaharın daha yumuşak olmasını istiyorsanız, pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz. Tarif ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.