Nefis Fırında Paçanga Böreği
Kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize eşlik edecek, hafif ve çıtır çıtır bir fırında paçanga böreği tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes böreği hazırlamak oldukça kolay ve kısa sürede sofranızda olabilir. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanışı da oldukça pratik. Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu böreğe bayılacak! Özellikle çocukların çok seveceği bir tarif. Deneyin ve pişman olmayacaksınız. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu börek, yanında ayran veya çay ile mükemmel bir uyum yakalıyor.Gerekli Malzemeler
* 2 adet yufka* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 3 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 2 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 200 gram pastırma (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı galeta unu
* 1 tutam tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, fırını 180 dereceye önceden ısıtalım. Yufkaları tezgaha yayalım.2. Domatesleri, yeşil biberleri ve kapya biberleri küp küp doğrayalım. Pastırmayı da küçük küpler halinde doğrayalım.
3. Yufkalardan birine, doğranmış sebzeleri ve pastırmayı eşit olarak yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
4. Diğer yufkayı da üzerine kapatıp, bir bıçak yardımıyla dikdörtgen veya kare şeklinde dilimler halinde keselim.
5. Ayrı bir kapta süt, yumurta, galeta unu ve tuzu çırpalım. Hazırladığımız karışımı böreklerin üzerine gezdirelim.
6. Zeytinyağını da üzerine gezdirerek, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim.
7. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!