Muhteşem Bir Lezzet: Fırında Bal Kabağı

Bu tarifte, öncelikle büyük bir bal kabağını fırında pişirerek yumuşatıyoruz. Kabak için seçtiğiniz irilikteki bal kabağını iyice yıkayıp kurulayın. Üzerine 2 yemek kaşığı esmer şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 5-6 adet karanfil ve 5-6 adet sarımsağı kabağın içine yerleştirin. Ardından 180 derece önceden ısıtılmış fırında kabak yumuşayana kadar pişirin. Pişme süresi kabağın büyüklüğüne göre değişir, yaklaşık 1-1.5 saat sürebilir. Pişen kabağı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabak içini temizleyin ve kenara ayırın.

Aromatik Kestaneli Pilav

Ayrı bir tencerede, 1 su bardağı zeytinyağını ısıtıp 4 adet ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavurun. Ardından 3 su bardağı baldo pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. 2 su bardağı sıcak su veya et suyu ilave edin. 2 yemek kaşığı badem içi, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 yemek kaşığı toz tarçın, 1/2 yemek kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi, 2 adet kabuk tarçın ve 3 yemek kaşığı tuz ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen pilava, önceden haşlanmış 2 su bardağı kestane ve ince kıyılmış bir demet dereotu ekleyip karıştırın.

Bal Kabağı ve Kestaneli Pilavın Birleşimi

Fırında pişirdiğiniz bal kabağını istenilen şekilde dilimleyin. Hazırladığınız aromatik kestaneli pilavı bal kabağı dilimlerinin üzerine yerleştirin. Dilerseniz, üzerine biraz daha kuru yemiş serpebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Bu lezzetli ve doyurucu yemeği, özel günlerinizde veya misafirlerinize sunmak için tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!