Sushi Pirinci Hazırlama

Nefis bir sushi deneyimi için önce pirinci hazırlamalıyız. 1,5 su bardağı sushi pirincini bol suda iyice yıkayın. Daha sonra 2,5 su bardağı su ile birlikte tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişen pirinci 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp, pirinç üzerine dökün. Hafifçe karıştırarak sirkenin pirince iyice nüfuz etmesini sağlayın. Son olarak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu işlem, sushi pirincini yapışkan ve lezzetli hale getirecektir. Soğuyan pirinci, sushi yapımına hazır hale gelecektir.

Sushi İç Malzemeleri Hazırlama

Sushi'nizin iç malzemelerini hazırlamak için; bir adet surimi, bir adet somon, bir adet avokado, bir adet salatalık ve bir adet havucu ince şeritler halinde doğrayın. Krem peynir, mayonez ve wasabiyi küçük bir kapta karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Somon filetolarınızı da ince uzun parçalar halinde kesin. Bu aşamada, malzemelerinizi serin ve temiz bir yerde muhafaza etmeniz önemlidir. Hazırladığınız malzemeler ile enfes sushi'ler hazırlamaya başlayabilirsiniz. Malzemelerinizin tazeliğine ve kalitesine dikkat ederseniz, mükemmel bir sushi deneyimi yaşayacaksınız.

Sushi Yapımı ve Sunumu

Soğuyan sushi pirincini, sushi yapımında kullanacağınız bambudan yapılmış özel bir hasır üzerine yayın. Hazırladığınız surimi, somon, avokado, salatalık ve havuç şeritlerini pirinç üzerine düzenleyin. Üzerine hazırladığınız sosu da gezdirebilirsiniz. Daha sonra hasırı kullanarak pirinci ve iç malzemeleri sıkıca sarın. İsteğe bağlı olarak, sushi'lerinizi daha sonra dilimleyebilirsiniz. Hazırladığınız sushi'leri soya sosu ile servis edin. Afiyet olsun! Bu tarifle evinizde profesyonel lezzette sushi hazırlayabilirsiniz.