Bu tarifle hazırlayacağınız profiteroller, pastanelerde satılanlardan çok daha lezzetli ve taze olacaktır. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça kolaydır. Öncelikle, 100 gram tereyağını, 1 su bardağı suyu, 1 su bardağı unu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 çimdik tuzu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve sürekli karıştırarak unu tamamen emilene kadar pişirin. Hamur topaklanmadan, tencereden kolayca ayrılana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra, hamuru bir kapta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, 3 adet büyük boy yumurtayı teker teker ekleyerek, her seferinde iyice karıştırın. Pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış bir fırın tepsisine sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen profiterolü, fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.
Kremalı Profiterol İç Harcı
Profiterolün içi için 3 su bardağı süt, ½ su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket krem şanti toz karışımını kullanacağız. Sütü, şekeri, unu ve mısır nişastasını bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta, krem şantiyi paket üzerinde belirtilen miktarda soğuk süt ile çırpın. Hazırladığınız kremayı, pişmiş ve soğumuş olan muhallebiye ekleyerek iyice karıştırın. Soğuyan profiterollerin içini, hazırladığınız krema ile doldurun.
Çikolata Sosu ve Sunum
Bol çikolata soslu profiterol için; 3,5 su bardağı süt, ½ su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket sütlü çikolata ve 1 paket vanilyayı kullanacağız. Sütü, şekeri, mısır nişastasını ve kakaoyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ekleyip eritin. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu, kremalı profiterollerin üzerine bolca dökün. Dilerseniz, üzerine fındık, fıstık gibi kuru yemişler de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız enfes profiterolleri sevdiklerinizle paylaşın ve afiyetle yiyin.