Manisa Kebabı: Evde Hazırlanan Bir Lezzet

Tarifimizle, dışarı çıkmadan da eşsiz Manisa kebabı deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu enfes lezzeti, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz pratik bir tarifle sunuyoruz. Özellikle et sevenler için ideal olan bu tarif, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu Manisa kebabı, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Malzemelerin kalitesi, kebabın lezzetinde büyük rol oynar; bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hazırlanışı oldukça basit olan bu tarifi takip ederek, kısa sürede enfes bir Manisa kebabı pişirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli kebaba bayılacak!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram dana eti (kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz)
* 3 yemek kaşığı galeta unu
* 2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 adet sarımsak (ince kıyılmış)
* 4 adet tırnak pide (veya lavaş)
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 4 adet biber (dilimlenmiş)
* 2 adet domates (dilimlenmiş)

Lezzetli Manisa Kebabı Hazırlama Adımları

Öncelikle dana etini ince ince doğrayın. Soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu ete ekleyin ve iyice yoğurun. Daha sonra galeta ununu da ekleyip tekrar yoğurun. Et karışımını en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş olan et karışımından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Tereyağını bir tavada eritin ve köfteleri her iki tarafını da güzelce kızarana kadar pişirin. Pişen köfteleri bir kenara alın. Aynı tavada domates ve biber salçasını hafifçe kavurun. Üzerine yoğurdu ekleyip karıştırın. Salçalı yoğurt sosunu, pişmiş köftelerin üzerine gezdirin. Tırnak pideleri veya lavaşları kızartın veya ısıtın. Pişen köfteleri pidelerin içine yerleştirin, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri koyun ve servis edin. Afiyet olsun!