Nefis Fin Tatlısı: Korvapuusti

Tadına doyamayacağınız, ağızda dağılan enfes bir Fin tatlısı olan Korvapuusti'nin evde yapımı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek harika bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlık aşamaları biraz zahmetli olsa da, ortaya çıkan sonuç tüm emeklerinize değiyor. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı. Unutmayın, doğru ölçüler ve dikkatli bir uygulama, mükemmel bir Korvapuusti elde etmenizi sağlayacaktır. Malzemeleri önceden hazırlayarak, işinizi daha kolay hale getirebilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!

Gerekli Malzemeler

Hamur için: 425 ml süt, 2 yemek kaşığı kuru maya, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı kakule, 1 adet yumurta, 1 kg un, 170 gr oda sıcaklığında tereyağı.
Sürme için: 250 gr tereyağı, 10 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı tarçın.
Üzeri için: 1 adet yumurta, 1 küçük kase toz şeker.

Korvapuusti Hazırlanışı

Öncelikle, sütü hafifçe ısıtıp içerisine mayayı ekleyip karıştırın. Şekerin yarısını, tuzu, kakuleyi ve yumurtayı da ekleyip iyice çırpın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe merdane ile açın. Eritilmiş tereyağını, şekeri ve tarçını karıştırıp, açtığınız hamurun üzerine sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısı ve toz şekeri karıştırarak, Korvapuusti'lerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak servis ederek afiyetle tüketin.