Yöresel lezzetlerin vazgeçilmezi fellah köftesi, evde pratik bir şekilde hazırlanabilir. Bu tarifimizle, dağılmadan, enfes bir kıvamda fellah köftesi yapmayı öğreneceksiniz. Püf noktalarıyla dolu tarifimizi inceleyerek, misafirlerinizi damak zevkine uygun, lezzetli bir yemek ile şımartabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu enfes köfteyi, haftalık yemek listenize eklemeyi unutmayın. Hazırlaması kolay ve oldukça ekonomik olan bu tarif, mutfağınızda yerini alacak. Her lokmada damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu fellah köftesini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Köfte İçin: 2 su bardağı ince bulgur, 1/2 su bardağı irmik, 1 adet yumurta, 4 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber Sos İçin: 3 adet domates (küp doğranmış), 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 1-2 dal maydanoz (kıyılmış)
Hazırlanışı
Öncelikle, köfte harcını hazırlamak için; ince bulgur, irmik, yumurta, un, domates salçası, biber salçası, tuz ve pul biberi derin bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımın kıvamını kontrol edin. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Harç, şekil verilebilecek kıvama gelene kadar yoğurun. Daha sonra, küçük köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri, bol suda haşlayın. Haşlama işlemi sırasında, köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar devam edin. Köfteler piştikten sonra, sosunu hazırlamak için; bir tavada sıvıyağı kızdırın ve küp doğranmış domatesleri, ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyin. Malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, haşlanmış köfteleri sosun içine ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Hazırladığınız fellah köftesini, yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine limon sıkmak da lezzeti artıracaktır.