Harika Ev Yapımı Çikolata

Hayalinizdeki çikolatayı yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Bu basit tarifle, evinizde enfes bir ev yapımı çikolata deneyimi yaşayacaksınız. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça az ve muhtemelen zaten mutfağınızda mevcut. Sadece birkaç adımda, lezzetli ve kişiselleştirilebilir bir çikolata elde edeceksiniz. Kuru meyve karışımını dilediğiniz gibi özelleştirebilir, farklı kuru meyveler ve kuruyemişler ekleyerek kendi damak zevkinize uygun bir lezzet yaratabilirsiniz. Çikolatanızı hazırladıktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirmeniz, daha yoğun bir tat ve kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Afiyet olsun!

Malzemeler Neler?

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit: 100 gram bitter çikolata ve bir kase kuru meyve karışımı. Bitter çikolata tercihinize göre sütlü veya beyaz çikolata ile de değiştirilebilir. Kuru meyve karışımına ise; fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, az miktarda kakao tozu ya da tarçın da ekleyerek lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın, bu tarif tamamen size özel ve hayal gücünüzü kullanarak dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Benmari yöntemi; çikolatanın suyun direkt temas etmeden, buhar banyosu şeklinde erimesidir. Bu sayede çikolatanız yanmaz ve pürüzsüz bir kıvam alır. Erimiş çikolataya kuru meyve karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Karışım homojen hale geldiğinde, hazırladığınız çikolata karışımını dilediğiniz kalıplara dökün. Kalıplarınız silikon kalıp ise bu işlem oldukça kolay olacaktır. Hazırladığınız çikolata'ları buzdolabında en az 2 saat bekletin. Bekleme süresi, çikolata'nızın daha iyi sertleşmesini sağlayacaktır. Soğuduktan sonra, kalıplarından çıkarıp servis edebilirsiniz.