Çıtır Çıtır Balık Kroket Keyfi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir balık kroket tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, çıtır bir dış kabuk ve lezzetli bir iç malzemeyle mükemmel bir uyumu yakalayacaksınız. Bol limonla servis ederek damak zevkinizi zirveye taşıyabilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek bir lezzete sahip olacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkıyor. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet patates
* 1 yemek kaşığı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 4 adet beyaz balık filetosu (Mezgit, levrek veya tercih ettiğiniz bir balık türü)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 3 adet yumurta sarısı
* 1 su bardağı galeta unu
* 3 su bardağı kızartma yağı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patatesi haşlayıp püre haline getirin. Ardından tereyağı ve sütü ekleyerek püreye karıştırın. Haşlanmış ve didiklenmiş balık filetolarını, tuz, karabiber ve kimyonla birlikte patates püreye ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı küçük parçalar halinde yuvarlayın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın ve her bir balık kroketi önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızartma yağında altın sarısı kızarana kadar kızartın. Kızaran kroketleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın. Limon dilimleriyle birlikte sunarak lezzeti daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!