Yumuşacık Sakallı Poğaça İçin Malzemeler
Pastanelerde satılan o enfes
sakallı poğaçaları artık evinizde de yapabilirsiniz! Yumuşacık hamuru ve kremamsı peynirli iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşamları hem de hafta sonu kahvaltılarında mükemmel bir tercih olacaktır. Çocuklarınızın da çok seveceği bu poğaçalar, hem doyurucu hem de pratik bir atıştırmalıktır. İşte, sizlere evde kolayca yapabileceğiniz enfes
sakallı poğaça tarifi…
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
Lezzetli İç Harcı İçin Malzemeler
İç harcının kıvamı ve lezzeti
sakallı poğaçanın başarısının en önemli unsurlarından biridir. Bu tarifi deneyerek mükemmel dengeyi yakalayacaksınız.
- 5 yemek kaşığı labne
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı peynir suyu
Süsleme ve Pişirme
Son dokunuşlar için taze maydanoz ve kaşar peyniri kullanarak
sakallı poğaçalarınıza görsel bir şölen katabilirsiniz.
- 1-2 dal maydanoz
- 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sakallı Poğaça Hazırlanışı
Öncelikle, ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi açıp iç harcını (labne, beyaz peynir ve peynir suyunu karıştırarak hazırlayın) koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve ince doğranmış maydanoz serpin. Poğaçaları yağlanmış tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!