Nefis Tarçınlı Tatlı Ekmek

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ev yapımı tarçınlı tatlı ekmek tarifiyle karşınızdayız! Keklere kafa tutacak kadar lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece enfes olan bu ekmek, sevdiklerinize de harika bir ikram olacaktır. Özellikle taze demlenmiş çay veya kahveyle servis ettiğinizde tadına doyamayacaksınız. Hafif tatlılığı ve yoğun tarçın aromasıyla damağınıza bayram yaşatacak bu tarif, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız bu ekmek, sizleri ve misafirlerinizi mutlu edecek. Hemen denemenizi öneriyoruz!

Malzemeler

Hamur İçin:

  • 8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarçınlı Karışım İçin:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı (tepeleme) tarçın

Sürme İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt

Hazırlanış

1. Öncelikle, derin bir kapta kuru mayayı, şekeri ve tuzu karıştırın. Ardından, ılık sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
2. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta açın. Ayrı bir kapta tarçın, şeker ve eritilmiş tereyağını karıştırarak hazırladığınız tarçınlı karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 12 eşit parçaya kesin.
3. Kesilmiş parçaları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırparak hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın sarısı rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın ve ardından tatlı ekmeklerinizi afiyetle tüketin!