Muhteşem Yer Fıstıklı Pasta Tarifi

Bu tarifle hazırlayacağınız yer fıstıklı pasta, ev yapımı pastalardan en beğenilenlerden olacak. Nefis bir kek hamuru ve üzerine dökülen çikolatalı, yer fıstıklı sosun mükemmel uyumu, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, hem görselliği hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek. İçerisinde bulunan kakaonun zengin aroması ve yer fıstığının çıtır çıtır dokusu, pastayı olağanüstü kılan unsurlar. Pastayı daha da özel hale getirmek için üzerine, ekstra yer fıstığı veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Deneyerek, kendi zevkinize göre özelleştirebileceğiniz bu tarif, mutfağınızın yeni gözdesi olacak. Pastayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz, bu şekilde sos daha da güzel bir kıvam alacaktır.

Malzemeler: Kek İçin

2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin.

Malzemeler: Sos İçin

1 paket çikolata sosu, 2,5 su bardağı süt ve 1 kase yer fıstığı (cips veya öğütülmüş tercih edilebilir). Çikolata sosu yerine, eritilmiş bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Sütün miktarını, sosun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Yer fıstığı miktarını da damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Öğütülmüş yer fıstığı kullandıysanız, pastanın üzerine daha fazla çıtır çıtır yer fıstığı serpebilirsiniz.

Hazırlanış

Öncelikle kek için tüm malzemeleri derin bir kapta çırpın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kek pişerken, sos için malzemeleri bir tencerede karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen keki kalıptan çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız sosu dökün ve üzerine isteğe bağlı olarak daha fazla yer fıstığı serpin. Pastayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.