Lezzetli ve Kolay Focaccia

Bu tarifle evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda dağılan enfes bir sebzeli focaccia hazırlayacaksınız. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofranızın yıldızı olacak bu lezzeti denemeden geçmeyin. Hafta sonu kahvaltılarınıza veya misafirlerinize sunabileceğiniz pratik bir seçenek. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilir. Hazırlaması keyifli, tadı ise unutulmaz! Hazırlamak için gerekli adımlar ise oldukça basit ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler: Hamur ve Sebzeler

Hamur İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 10 gram kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 - 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sebzeler İçin:

  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 15-20 adet siyah zeytin (çekirdeksiz)
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber (incecik doğranmış)
  • 1 dilim ayvalık peynir (küçük küpler halinde)
  • 2 diş sarımsak (incecik kıyılmış)

Hazırlanış: Adım Adım Sebzeli Focaccia

Öncelikle hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine yayın ve üzerine hafifçe zeytinyağı sürün. Doğranmış domatesleri, zeytinleri, közlenmiş biberleri, ayvalık peynirini ve sarımsakları hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!