Lezzetli ve Pratik Otlu Gözleme

Kahvaltılarınıza veya öğle/akşam yemeklerinize farklılık katacak enfes bir tarif olan ev yapımı otlu gözleme için malzemeleri hazırlayın. Taze otların ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu gözleme, hem pratik hem de doyurucu bir seçenektir. Hazırlaması oldukça kolaydır ve kısa sürede mis gibi kokan, ağız sulandıran gözlemeleriniz hazır olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetten çok memnun kalacaklardır. Özellikle çocukların sevdiği bu tarif, sağlıklı ve doğal malzemeler içeriyor. Hafta sonu kahvaltılarını zenginleştirmenin en güzel yollarından biri de kuşkusuz bu enfes otlu gözlemelerdir. Deneyin ve farkı görün!

Gözleme Hamuru İçin Malzemeler

Bu tarifte kullanacağınız hamur için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 300 gram tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı tuz ve 150 ml su. Öncelikle unu ve tuzu bir kapta karıştırın. Ardından azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Bu dinlendirme hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Daha sonra hamuru un serpilmiş bir tezgah üzerinde ince bir şekilde açın. Unu azar azar ekleyin, çok fazla un eklemek hamuru sert yapabilir. Hamuru açtıktan sonra gözlemenin boyutuna göre parçalar halinde kesin. Bu işlem oldukça kolay ve pratiktir.

Otlu İç Malzemesi Hazırlama

İç malzeme için ise; 350 gram ıspanak, 300 gram taze hardal, 1 tatlı kaşığı tuz, 25 ml zeytinyağı, 1 adet soğan, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 175 gram beyaz peynir, 8-9 dal maydanoz ve 60 gram tereyağı kullanacağız. Öncelikle ıspanağı ve hardalı iyice yıkayıp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Daha sonra doğranmış ıspanak ve hardalı ekleyip, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. İyice suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine beyaz peyniri ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Artık iç malzeme hazır. Her bir gözleme hamuruna hazırladığınız iç malzemeden koyun ve ikiye katlayıp kenarlarını kapatın. Tereyağı ile yağlanmış tavada her iki tarafını da kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Servis Önerileri

Sıcak servis edilmesi tavsiye edilen otlu gözleme, yanında ayran, çay veya kefir ile tüketilebilir. İsterseniz üzerine yoğurt veya cacık da ekleyebilirsiniz. Farklı otlar deneyerek damak zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!