Nefis Bir Lezzet: Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna
Dışarıda yediklerinizin tadını aratmayacak kadar lezzetli bir kekikli tavuk ve zerdeçallı makarna tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifi evde kolaylıkla yapabilir, sevdiklerinizi şımartarak keyifli bir akşam yemeği deneyimi sunabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlanışı da oldukça pratik olduğu için vaktinizi verimli kullanmış olacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzetin tadına bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Bu tarif, hem pratik olması hem de lezzetiyle damak çatlatan bir seçenek. Özellikle hafta sonları için ideal bir tercih.Zerdeçallı Makarna için Malzemeler ve Hazırlanışı
Malzemeler: 1/2 paket kalem makarna, 1/2 çay bardağı krema, 1/2 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ.Hazırlanışı: Öncelikle makarnayı, üzerindeki talimatlara göre haşlayıp, süzün. Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtıp, haşlanmış makarnayı ekleyin. Üzerine krema, zerdeçal ve tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Düşük ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Makarnayı hafifçe kıvamlandırdıktan sonra ocaktan alın. Lezzetini daha da artırmak için üzerine rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kekikli Tavuk için Malzemeler ve Hazırlanışı
Malzemeler: 1 kilogram tavuk (küçük küpler halinde doğranmış), 2 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 kutu krema, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı sirke, 3 diş sarımsak (ince kıyılmış), 1 çay kaşığı tuz.Hazırlanışı: Tavuk küplerini bir tavada kızartın. Sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından kekik, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. Sirkeyi ilave edip, karıştırın. Kremayı ekleyerek, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Tavuk iyice pişene ve sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Kekikli tavuk sosunu zerdeçallı makarnanın üzerine gezdirin ve servis edin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.