Evde glutensiz makarna yapmanın keyfini çıkarın! 4 yumurta, 2 yumurta sarısı, 2 çay kaşığı tuz, 50 gram zeytinyağı, yarım çay kaşığı şeker ve 6 su bardağı glutensiz un ile harika bir hamur elde edeceksiniz. Malzemeleri yoğurarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra ince uzun şeritler halinde açarak dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Hazırladığınız makarnaları kaynar suda haşlayıp süzün. Bu tarifi 1-2 ay buzlukta saklayabilirsiniz, böylece istediğiniz zaman taze makarnanın tadını çıkarabilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!
Lezzetli Pesto Sosu
Pesto sosu için ise 2 paket taze fesleğen, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 4-5 adet cevizi bir blenderda iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak, birkaç diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Pesto sosunun kıvamını ayarlamak için zeytinyağını azar azar ekleyebilirsiniz. Hazırlanan pesto sosunu makarna ile birlikte servis edin. Taze fesleğenin yoğun aroması ve cevizin lezzeti, glutensiz makarnayı muhteşem bir şekilde tamamlar.
Glutensiz Makarna ve Pesto: Mükemmel Bir Birleşme
Glutensiz taze makarna ve ev yapımı pesto sosunun mükemmel uyumunu deneyimleyin. Bu tarifle hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız makarnayı pesto sosuyla karıştırın ve üzerine parmesan peyniri serpin. Afiyet olsun! Bu kolay ve pratik tarif sayesinde her zaman evde taze makarnanın tadını çıkarabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!