Nefis Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Mis gibi dereotu kokusu evinizi dolduracak, ağızda dağılan enfes bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarifle, kısa sürede lezzetli ve yumuşacık poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes poğaçaları çok sevecek. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Malzemeler genellikle evlerde bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Yumuşacık iç ve çıtır dış kıvamıyla bu poğaçalar, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize eşlik edecek ideal bir atıştırmalıktır. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

100 gram tereyağı
1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta beyazı
3,5-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
3 çorba kaşığı taze dereotu (kuru da kullanılabilir)
150 gram beyaz peynir (damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağını ve sıvı yağı bir kapta eritin. Daha sonra yoğurt, yumurta beyazları, un, kabartma tozu, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamura doğranmış beyaz peyniri ve dereotunu ilave edip iyice karıştırın. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve susamla üzerlerini süsleyin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!