Muhteşem Bir Lezzet Deneyimi

Restoranlarda tadına baktığınız o enfes avokadolu karides kokteylini artık evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu tarifimizle misafirlerinizi etkileyecek, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak bir kokteyl hazırlayacaksınız. Özellikle yaz aylarında serinletici ve hafif bir meze arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça basit ve malzemeleri kolayca temin edilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Tarifimizi dikkatlice uygulayarak, restoran kalitesinde bir kokteyl elde edebilirsiniz. Şimdi malzemeleri hazırlayıp, enfes lezzetimizi yapmaya başlayalım.

Gerekli Malzemeler

* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet portakal
* 1 adet havuç
* 2 adet limon
* 6 adet jumbo boy karides (tercihen taze)
* 1 çay kaşığı kekik
* 5-6 damla beyaz sirke
* 2 yemek kaşığı ketçap
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 1 yemek kaşığı Dijon hardal
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet olgun avokado* 1 adet yumurta (sos için)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 500 mililitre su (karides haşlamak için)

Hazırlanış

Öncelikle karidesleri haşlayarak başlayalım. Suyu kaynatın, tuz ve kekiği ekleyin. Karidesleri suya atıp 2-3 dakika haşlayın. Fazla haşlamaya dikkat edin, çünkü sert olabilirler. Ardından soğuk suya alarak pişirme işlemini durdurun ve kabuklarını soyun. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Portakal ve limonların suyunu sıkın. Avokadoyu küp küp doğrayın. Bir kapta mayonez, ketçap, hardal, limon suyu, portakal suyu, sirkeyi çırpın. Ayrı bir kapta yumurtayı haşlayın, incecik doğrayın ve sosla karıştırın. Doğranmış soğanı, havucu ve avokadoyu sosun içine ekleyip iyice karıştırın. Son olarak, haşlanmış karidesleri ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız avokadolu karides kokteylini buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!