Evde Kolay Muzlu Rulo Pasta
Pastanelerde satılan lezzetli muzlu rulo pastaları artık evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz! Bu tarifimizle hem zamandan hem de paradan tasarruf edecek, sevdiklerinizi enfes bir tatla şımşartacaksınız. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifte, malzemelerin ölçülerine dikkat etmeniz yeterli. İşte adım adım yapılışı: Öncelikle kek hamurunu hazırlayıp fırında pişireceğiz, ardından kremasını hazırlayıp, soğuyan kekin üzerine sürelim. Son olarak da muzları ekleyip rulo yaparak süsleyeceğiz. Afiyet olsun!Kek Hamuru Malzemeleri ve Hazırlanışı
* 4 adet yumurta* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Yumurtaları ve şekeri çırpıcıyla köpürene kadar çırpın. Sütü, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen keki bir mutfak havlusunun üzerine ters çevirip soğumaya bırakın.
Krema Malzemeleri ve Hazırlanışı
* 3 su bardağı süt* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tereyağı
Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan keki mutfak havlusuyla birlikte rulo haline getirin. Üzerine kremayı sürün, dilimlenmiş muzları yerleştirin ve tekrar rulo yapın. Pudra şekeri serpip servis edin.
Süsleme ve Sunum
* 2 adet muz* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Soğuyan keki, kremasıyla ve muz dilimleriyle birlikte rulo yapın. Pudra şekeri ile süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz, üzerine çikolata sosu veya fındık parçaları da ekleyebilirsiniz. Bu rulo pasta, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak.