Muhteşem Bir Meyveli Pasta Deneyimi
Tadı da görünüşü de hazır pastaları aratmayacak kadar lezzetli, çay saatlerinizi renklendirecek ev yapımı meyveli pasta tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifle, hem kendinize hem de sevdiklerinize harika bir ikram hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu pasta, malzeme çeşitliliği ile de dikkat çekiyor. İşte, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak pasta tarifi:Malzemeler
Kek için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı su, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı tuzKrema için: 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 2,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket krem şanti
Çikolata Sosu için: 1/2 paket çikolata sosu, 1,5 su bardağı süt
Pasta Hazırlama Adımları
1. Öncelikle kek için gerekli olan malzemeleri geniş bir kapta çırpın. Yumurtaları ve şekeri iyice köpürtene kadar çırpın. Ardından suyu, kabartma tozunu, vanilyayı, unu ve tuzu ekleyin. Yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.2. Kek pişerken krema için gerekli olan malzemeleri hazırlayın. Un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Sütü yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Yumurta sarısını da ekleyip çırpın. Bu karışımı orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırpın.
3. Pişen ve soğuyan keki ikiye kesin. Alt tabaka üzerine kremayı yayın. Üzerine meyveleri dizin ve kalan kek tabakasını üstüne yerleştirin. Son olarak, çikolata sosunu hazırlayın ve pastanın üzerine dökün. Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!