Lezzetli Fajita Etinin Hazırlanması

500 gram dana bonfileyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı soya sosu ve 1 çay kaşığı tuz ile marine edin. Kırmızı, sarı ve Kaliforniya biberlerini, iki adet soğanı şeritler halinde doğrayın. Marine edilmiş eti ve doğranmış sebzeleri yüksek ateşte, güzelce kızarana kadar tavada pişirin. Eti ve sebzeleri fazla pişirmemeye özen gösterin, yumuşak ve sulu kalmaları önemlidir. Pişirme işlemi sırasında, lezzet dengesini sağlamak için ara ara karıştırın ve tadına bakarak tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız fajita etini bir kenara alın ve sıcak tutun. Bu işlem için yaklaşık 15-20 dakika yeterli olacaktır. Pişirme süresi etin kalınlığına göre değişebilir.

Muhteşem Fajita Sosları

İlk sosumuz için 3 yemek kaşığı zeytinyağını, 3 yemek kaşığı soya sosu, 2 diş rendelenmiş sarımsağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biberi bir kapta karıştırın. Bu sosu, daha önceden hazırladığımız fajita etinin üzerine gezdirebilirsiniz. İkinci sos için olgun bir avokadoyu, 1 diş rendelenmiş sarımsağı, 1/3 adet mor soğanı, 2 yemek kaşığı limon suyunu, 1-2 dal maydanozu ve yarım çay kaşığı tuzu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin. Üçüncü sos ise; 2 adet domatesi, 1/3 adet mor soğanı, 1-2 dal maydanozu, 1-2 adet jalapeno biberini (isteğe bağlı), yarım çay kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu küçük küpler halinde doğrayıp karıştırmaktan oluşuyor. Dördüncü ve son sosumuz ise; 1 su bardağı süzme yoğurdu, 1 yemek kaşığı mayonezi, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve bir tutam tuzu bir kapta güzelce karıştırmanızla hazır olacaktır. Bu sosları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Her bir sos birbirinden farklı lezzet profilleri sunarak, fajitanızın tadını zenginleştirecektir.

Fajita Ekmeğinin Hazırlanması

1 su bardağı ılık suya, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı instant maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Karışımı iyice çırpın. Ardından 3 su bardağı unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin ve ince açın. Tavada veya fırında kızartarak fajita ekmeklerinizi hazırlayın. Kızartırken dikkatli olun, yanmaması için arada çevirin. Fırında pişirmeyi tercih ederseniz, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirebilirsiniz. Ekmekler hafifçe kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız fajita ekmeklerine, pişirdiğiniz eti ve sevdiğiniz sosları ekleyerek servis yapabilirsiniz.