Tarif Hakkında

Portekiz mutfağının ünlü tatlılarından bademli tartı artık evinizde kolayca yapabilirsiniz! Bu enfes tarifle, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak, hem görsel hem de lezzet olarak mükemmel bir tatlı hazırlayacaksınız. Kısa hamuruyla gevrek, bademli kremasıyla da oldukça lezzetli bu tarifi bir kere denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz. Hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği. Malzemeleri temin etmeniz ve pratik adımları uygulamanız yeterli. Tarife başlayarak, siz de bu eşsiz lezzetin tadına bakabilirsiniz.

Malzemeler

Kısa Hamur İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 115 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çimdik tuz

Bademli Krema İçin:

  • 250 gram file badem
  • 100 gram tereyağı (erimiş)
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 4-5 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Kısa Hamur:

Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri çırpın. Yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu ve tuzu eleyerek yavaşça karışıma ekleyin. Yoğurma işlemini çok fazla uzatmadan, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve kenarlarını düzeltin. Çatalla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Bademli Krema:

File bademleri mutfak robotunda ya da rondoda ince bir toz haline gelene kadar öğütün. Eritilmiş tereyağını, şekeri ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Hazırlanan kremayı önceden pişmiş olan kısa hamurun üzerine yayın. 180 derecede 20-25 dakika daha pişirin. Pişen bademli tartı ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!