Evde Hazırlanan Tükürük Köftesi

Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi olan tükürük köftesi tarifini, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz şekilde sizlerle paylaşıyoruz. Bu enfes lezzeti, maç gecelerinizin, arkadaş buluşmalarınızın ya da keyifli bir akşam yemeğinin olmazsa olmazı haline getirin. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabilir. Hazırlanışı ise oldukça pratik. Siz de bu enfes köfteleri deneyin ve tadına doyamayacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Tarifimizi dikkatlice takip ederek, mükemmel tükürük köfteleri yapabilirsiniz. Unutmayın, en önemli püf noktası malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır.

Gerekli Malzemeler

Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 500 gram kıyma, 6 yemek kaşığı galeta unu, 1 adet yumurta, 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış), 1/2 çay bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ.

Tükürük Köftesi Hazırlama Adımları

Öncelikle, derin bir kapta kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, ince kıyılmış kuru soğanı, suyu, tuzu, karabiberi ve kimyonu iyice yoğurun. Yoğurma işlemi sırasında kıymanın iyice özleşmesi ve bir bütün haline gelmesi önemlidir. Kıyma karışımının kıvamı, kolayca şekil verilebilecek bir kıvamda olmalıdır. Eğer kıvam çok kuru ise biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ardından, küçük köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri, önceden ısıtılmış ve yağlanmış bir tavada, her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Pişen tükürük köfteleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya özel bir sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!