Nefis Bir Tantuni Dürümü

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, tadına doyamayacağınız enfes bir kıymalı tantuni tarifiyle karşınızdayız. Malzemeler basit, yapımı ise oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir lezzet şöleni sunmaya hazırlanın. Bu tarifle hem zamandan hem de bütçeden tasarruf edeceksiniz. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında veya akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz bu lezzetli dürümü mutlaka denemelisiniz. Hazırlık süresi oldukça kısa olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 450 gram dana kıyma
  • 15 dal taze maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı (silme) sumak

Hazırlanış

1. Öncelikle kuru soğanı ve domatesi ince ince doğrayın. Maydanozu da kıyın.
2. Büyük bir tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
3. Dana kıymayı ekleyin ve sürekli karıştırarak kıymanın suyunu çekene ve kızarana kadar pişirin.
4. Kıymaya doğranmış domates, maydanoz, tuz, pul biber ve sumağı ekleyin. Baharatları iyice kıymaya karıştırın.
5. Malzemeler iyice karışana ve domatesler yumuşayana kadar 5-7 dakika daha pişirmeye devam edin.
6. Hazırladığınız kıymalı tantuni harcını lavaş ekmeğine sürerek servis edin. Yanına turşu ve ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Kıymalı tantuni dürümünüzü daha lezzetli hale getirmek için çeşitli garnitürler kullanabilirsiniz. Örneğin, yanında yoğurt, turşu, acı biber veya limon dilimleri servis edebilirsiniz. Ayrıca, lavaş ekmeği yerine pide veya dürüm ekmeği de kullanabilirsiniz.