Muhteşem Bir Yaz Lezzeti: Şeftalili Dondurma

Yazın sıcak günlerinde serinlemek için ideal bir tarif olan ev yapımı şeftalili dondurma, taze şeftalilerin eşsiz aromasıyla damağınıza bayram yaşatacak. Bu tarifte, şeftalinin doğal tatlılığı ve aroması, süt ile muhteşem bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu dondurma, malzemelerin basitliği ve lezzetinin mükemmelliğiyle sizi büyüleyecek. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayabileceğiniz bu enfes dondurma, misafirlerinizi de etkilemek için harika bir seçenek. Özellikle çocukların çok seveceği bu lezzet, tatlı krizlerinizi anında bastıracak. Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olacak bu dondurma tarifiyle, hem pratik hem de sağlıklı bir tercih yapmış olacaksınız.

Gerekli Malzemeler

* 4 adet olgun şeftali
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker

Hazırlanış

1. Öncelikle şeftalileri iyice yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Ardından, şeftalileri küçük parçalar halinde doğrayın.
2. Bir tencereye doğranmış şeftalileri, sütü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, şeker eriyene ve şeftaliler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
3. Karışım iyice soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra, bir mutfak robotunda veya blendırda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
4. Elde ettiğiniz karışımı, dondurma yapım makinasına dökün ve üreticinin talimatlarına göre dondurun. Dondurma makinanız yoksa, karışımı buz kalıplarına döküp, derin dondurucuda dondurun. Bu durumda, dondurmayı her saat başı karıştırarak kristalleşmesini önleyin.
5. Dondurma tamamen donduktan sonra servis edebilirsiniz. Üzerine taze şeftali dilimleri veya biraz kıyılmış badem ekleyerek sunumunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

* Daha yoğun bir aroma için, organik ve mevsim şeftalileri kullanabilirsiniz.
* Şeftalilerin şeker oranına göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.
* Dondurmayı daha kremamsı hale getirmek için, 1/2 su bardağı krema ekleyebilirsiniz.