Nefis Soslu Köfte: Restoran Lezzeti Evinizde

Restoranlarda tadına doyamadığınız o enfes köfteleri artık evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz! Bu tarifimizde, misket köftelerin, lezzetli bir mantarlı sosla buluşmasını sağlıyoruz. Malzemeler oldukça basit, hazırlanması ise son derece pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler tamamen doğal ve sağlıklı. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz.

Köfte İçin Gerekli Malzemeler

* 400 gram kıyma
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı galeta unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1,5 su bardağı sıvı yağ

Mantarlı Sos İçin Gerekli Malzemeler

* 1 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
* 200 gram mantar (dilimlenmiş)
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Köfte ve Sosun Hazırlanışı

Öncelikle köfte harcını hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi ve kimyonu derin bir kapta iyice yoğuralım. Daha sonra, elimizle küçük köfteler hazırlayalım. Bol sıvı yağda kızartın. Kızaran köfteleri bir kenara alalım. Şimdi sosu hazırlayalım. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanı ve kapya biberi hafifçe kavuralım. Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. 1 yemek kaşığı unu ekleyip, karıştırarak hafifçe kavuralım. 2 yemek kaşığı sütü yavaşça ekleyip, sürekli karıştırarak sosu koyulaştıralım. Tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Hazırladığımız sosu, kızarttığımız köftelerin üzerine gezdirelim. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!