Nefis Tereyağlı Simit Tarifi
Bu tarifle, dışarıdan aldığınız simitlere bir daha bakmayacaksınız! Özellikle simitlik susam kullanmanızı öneririz. Malzemeler oldukça basit, hazırlanması ise oldukça keyifli. Çıtır çıtır, lezzetli bir simit deneyimi için tüm adımları dikkatlice takip edin. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes simitlerden çok memnun kalacaklar. Siz de bu kolay tarifi deneyerek, ev yapımı simitlerin tadına varın. Hatta farklı tatlar denemek için, içine kuru üzüm, ceviz veya fındık gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.Gerekli Malzemeler
Bu enfes tereyağlı simit için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:Hamur İçin:
* 1,5 su bardağı süt* 150 gram yumuşak tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket instant maya
* 4 su bardağı un
Üzeri İçin:
* 1/2 çay bardağı şeker* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı simitlik susam
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle derin bir kapta süt, tereyağı, tuz, şeker ve yoğurdu iyice karıştırın. Daha sonra mayayı ekleyip, tekrar karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 10 dakika yoğurun. Yoğurma işlemi hamurun kıvamı için oldukça önemlidir.2. Hamuru yağlanmış bir kapta üzerini örtüp, ılık bir yerde 1-1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına göre değişebilir. Hamur kabardıktan sonra tekrar hafifçe yoğurun.
3. Mayalanmış hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin. Parçaları yuvarlayarak simit şeklini verin. Hazırladığınız şekerli suyu bir kapta karıştırın. Şekil verdiğiniz simitleri şekerli suya batırın ve susam serpin.
4. Yağlanmış fırın tepsisine dizilen simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen simitleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çıtır çıtır tereyağlı simitleriniz hazır!