Evde Hazırlanan Lezzetli Çıtır Tavuk
Dışarıda yemek yemekten sıkıldınız mı? O zaman bu tarif tam size göre! Artık en sevdiğiniz çıtır tavukları evinizin rahatlığında kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu pratik tarifle hem zamandan hem de paradan tasarruf edeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacak. İşin sırrı, özel baharat karışımı ve çıtır çıtır dış kıvamında gizli. Hazırlanışı oldukça kolay, malzemeleri de her yerde bulunabilir. Hadi başlayalım!Malzemeler
* 500 gram tavuk göğsü* 1 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
* 2 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
* 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanış
1. Öncelikle tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kesin. Daha sonra unu, karabiberi, kekiği ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı ve sütü çırpın. Mısır gevreğini de ayrı bir kaba koyun. Tavuk parçalarını önce un karışımına, sonra yumurtalı karışıma ve son olarak da mısır gevreğine bulayın. Her parçanın güzelce kaplandığından emin olun.2. Sıcak yağda (tercihen kızartma yağı) tavuk parçalarını altın rengi olana kadar kızartın. Fazla kızarmamasına dikkat edin. Kızartırken dikkatli olun, çünkü sıcak yağ sıçrayabilir. Kızarmış tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
3. Servis etmeden önce üzerine biraz daha tatlı kırmızı biber serpebilirsiniz. Yanına patates kızartması, salata veya pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!