Muhteşem Lezzette Çıtır Tavuk

Restoranlardaki çıtır tavuk lezzetini evinizde yakalamak ister misiniz? Bu tarifimizle, hem çıtır çıtır, hem de son derece lezzetli bir tavuk tabağı hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacak. Hazırlanışı oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca temin edebilirsiniz. İşte size, ağız sulandıran bir çıtır tavuk deneyimi sunacak tarifimiz. Unutmayın, malzemelerin tazeliği lezzetin sırrıdır! Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Tavuk Marinasyonu İçin:

* 1 parça tavuk göğsü
* 2 parça kemiksiz tavuk but
* 4 parça tavuk kanadı
* 1 paket mısır gevreği (kırılmış)
* 1 kase un
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı krema
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı toz acı biber
* 1 yemek kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı toz sarımsak

Kızartma Hamuru İçin:

* 175 gram un
* 90 gram tereyağı (erimiş)
* 50 mililitre süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu

Çıtır Tavuk Tabağının Hazırlanışı

Öncelikle tavuk parçalarını yıkayıp iyice kurulayın. Daha sonra tavuk parçalarını, tuz, karabiber, acı biber ve sarımsak tozu ile iyice karıştırıp en az 30 dakika marine edin. Bu işlem tavuk etinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Marine edilen tavuk parçalarını önce una, sonra çırpılmış yumurta ve krema karışımına, en son olarak da kırılmış mısır gevreğine bulayın. Kızartma hamuru için unu, erimiş tereyağını, sütü, tuzu ve kabartma tozunu iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Bol miktarda yağda, orta ateşte tavuk parçalarını altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Kızaran tavuk parçalarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!