Evde Hazırlanan Lezzetli Piliç Tenders

Restoranlardaki çıtır çıtır piliç tenders'ı özlediniz mi? Artık özlemeyeceksiniz! Bu tarifle evinizde, hazırlarına taş çıkaracak kadar lezzetli ve çıtır çıtır piliç tendersler hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifimiz oldukça basit ve pratik. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tada bayılacak. Hem sağlıklı hem de ekonomik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları adım adım açıklandığı için, herkes kolaylıkla yapabilir. Özellikle çocuklarınızın çok seveceği bu tarifi, hafta sonu kahvaltılarınıza veya akşam yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Marine İçin:

1 kilogram tavuk göğsü (küçük parçalar halinde doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartma İçin:

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
3 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Daha sonra, bir kapta marine malzemelerini (sarımsak, yoğurt, nişasta, un, kırmızı toz biber, tuz ve karabiber) iyice karıştırın. Doğranmış tavukları bu karışıma ekleyin ve en az 30 dakika, daha iyi sonuç için 1 saat buzdolabında marine edin. Bu süre zarfında, tavuklar baharatları iyice emecek ve daha lezzetli olacaktır. Ayrı bir kapta, kızartma için gerekli olan unu, nişastayı, kabartma tozunu ve tatlı kırmızı biberi karıştırın. Marine edilmiş tavuk parçalarını bu karışıma bulayarak iyice kaplayın. Bol miktarda sıvı yağ koyduğunuz geniş bir tavada veya tencerede, tavukları orta ateşte kızartın. Tavukların her tarafı kızarana ve içleri iyice pişene kadar kızartmaya devam edin. Kızarmış piliç tenders'ları kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzmek için bekletin ve sıcak olarak servis yapın. Yanına ketçap, mayonez veya tercih ettiğiniz soslarla servis edebilirsiniz.