Ev Yapımı Çıtır Nuggetlar
Bu tarifle, az malzemeyle ve kolayca evde çıtır çıtır nuggetlar hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz çeşitli soslarla servis edebileceğiniz bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve hızlıdır. Tavuk filetolarınızı istediğiniz büyüklükte doğrayıp, baharatlandırdıktan sonra üç aşamalı ekmek kırıntısı yöntemini uygulayarak çıtır bir dış görünüm elde edeceksiniz. Sıcak ayçiçek yağında kızartarak altın sarısı rengini yakaladığınızda nuggetlarınız servise hazır demektir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Nuggetlar için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk fileto
- 4 yemek kaşığı panko (Japon ekmeği kırıntısı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 çay kaşığı soğan tozu
Ekmek kırıntısı için:
- 1 kase un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase panko (Japon ekmeği kırıntısı)
Kızartma için:
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk filetoları istediğiniz boyutta küp şeklinde doğrayın. Daha sonra bir kapta panko, sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber, sarımsak tozu ve soğan tozunu karıştırın. Doğradığınız tavukları bu karışıma iyice bulayın. Ayrı bir kapta unu ve tuzu karıştırın. Tavuk parçalarını önce un karışımına, sonra çırpılmış yumurtalara ve son olarak da kalan panko karışımına bulayarak ekmek kırıntısı işlemini tamamlayın. Bol miktarda ayçiçek yağını kızdırın ve nuggetları altın sarısı ve çıtır kızarana kadar kızartın. Kızaran nuggetları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Hazırladığınız çıtır çıtır nuggetları farklı soslarla servis edebilirsiniz. Barbekü sosu, ketçap, mayonez, hardal gibi klasik sosların yanı sıra, acı soslar, yoğurtlu soslar veya özel sos tariflerinizle de deneyebilirsiniz. Patates kızartması veya salata ile birlikte servis ederek daha zengin bir sunum oluşturabilirsiniz. Nuggetlarınızı soğuk olarak da tüketebilirsiniz, ancak en lezzetli hali sıcakkendir.