Muhteşem Çilekli Cheesecake
Bir dilim yedikten sonra kendinizi durduramayacağınız, ev yapımı enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Hafif ve kremalı dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak bu çilekli cheesecake, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Özel günlerinizin ya da keyifli bir akşamınızın vazgeçilmez tatlısı olacak bu tarifin her aşamasını adım adım anlattık. Siz de sevdiklerinizi bu harika lezzet ile şımartın. İşte, tarif detayları:Malzemeler
Kuru Taban İçin:
* 3 paket yulaflı bisküvi* 150 gram eritilmiş tereyağı
Cheesecake İç İçin:
* 3 adet yumurta* 500 gram labne peyniri
* 1 kutu (200 ml) krema
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 adet vanilya
* 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
* 1 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 adet limonun suyu
Çilekli Sos İçin:
* 300 gram çilek* 1 büyük çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı (2 parmak eksik) su
* 2 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Kuru Taban:
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin veya elinizle ufalamış olup eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kalıbınızın tabanına yayın ve buzdolabında bekletin.Cheesecake İç Malzemesi:
Yumurtaları, labne peynirini, kremayı, şekeri, vanilyayı, nişastayı, unu ve limon suyunu mikser ile iyice çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı, buzdolabında beklettiğiniz kurabiyeli tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.Çilekli Sos:
Çilekleri, şekeri ve suyu tencereye koyun ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 tepeleme tatlı kaşığı nişastayı az miktarda su ile karıştırıp tencereye ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra soğumuş olan cheesecake üzerine dökün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun!