Mükemmel Krep Hamuru
Bu tarifle kusursuz, incecik krepler hazırlayabilirsiniz. Artık zahmetli krep pişirme günleri geride kaldı! Malzemeleri karıştırdıktan sonra, pürüzsüz bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun kıvamı oldukça önemlidir; çok sulu olmamasına dikkat edin. İnce krepler için, hamuru çok kalın dökmemeye özen göstermelisiniz. Tavayı yeterince yağlamanız da başarılı bir pişirme için oldukça önemlidir. Hazırladığınız krepler, istediğiniz her türlü sos ve dolguyla mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 2 adet yumurta* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 tutam tuz
* 10 çay kaşığı tereyağı (krep kızartmak için)
Krep Pişirme Süreci
1. Yumurta, eritilmiş tereyağı, un, su, süt ve tuzu derin bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. Oluşabilecek topakları önlemek için iyice çırpmanız önemlidir.2. Orta ateşte ısıttığınız bir tavayı, her krep için 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayın.
3. Isınmış tavaya, kepçe yardımıyla hamurdan azar azar dökün ve hızlıca tavayı çevirerek her iki tarafını da altın sarısı kızarana kadar pişirin.
4. Pişen krepleri servis tabağına alın ve istediğiniz sos ve dolgularla süsleyerek servis yapın.