Gılorik Nedir?

Gılorik, sulu köfteye benzerliğiyle öne çıkan, kendine özgü bir lezzete sahip bir yemektir. Eğer ekşi tatlardan hoşlanıyorsanız, bu tarif tam size göre. Tarifimizde, kıymanın lezzetini ön plana çıkarırken, ekşi bir tat profili oluşturmak için nar ekşisini kullanıyoruz. Sulu köfteye benzer yapısıyla doyurucu ve besleyici bir yemek olan Gılorik, hem günlük yemeklerinizde hem de özel günlerde sofralarınızı süsleyebilir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hemen deneyerek kendiniz de deneyimleyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklardır. Tarifimizi adım adım takip ederek kusursuz bir Gılorik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Malzemeler

Kıyma Karışımı:

* 300 gram yağsız kıyma
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 çay kaşığı tuz

Sos Malzemeleri:

* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı biber salçası
* 1 litre et suyu
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle kıyma karışımını hazırlayalım. Yağsız kıymayı, yumurtayı, irmiği, bulguru ve tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı en az 15 dakika dinlendirin. Bu, kıymanın daha lezzetli olmasını sağlar. Daha sonra, soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte bir tencerede kavurun. Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyunu ve nar ekşisini ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, kıyma karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, sosun içine ekleyin. Ocaktaki ateşi kısın ve Gılorik'i yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!