Tavuklu Erişteli Sebze Çorbası Tarifi

Hem lezzetli hem de ekonomik bir çorba arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Bu tavuklu erişteli sebze çorbası, hem doyurucu hem de yapımı oldukça kolay. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbayı, her bütçeye uygun malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Bol sebze ve lezzetli tavuk eti ile hazırlanan çorbanız, hem vücudunuzu ısıtacak hem de size enerji verecektir. Sıcak bir günde bile, bu çorbanın ferahlatıcı tadını hissedeceksiniz. Pratikliği ve lezzeti ile mutfağınıza yeni bir soluk getirecek bu tarif, sizi uzun süre mutfakta meşgul etmeyecektir. Hazırlamaya başlamadan önce, tüm malzemelerinizi önceden hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Malzemeler

Tavuk Suyu İçin:

* 2 adet tavuk kalça
* 1 litre su
* 1 tatlı kaşığı tuz

Çorba İçin:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/3 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 1/2 adet havuç (küp doğranmış)
* 1/4 adet patates (küp doğranmış)
* 1 adet brokolinin sapı (küçük parçalar halinde doğranmış)
* 2 su bardağı hazır tavuk suyu
* 1 yemek kaşığı erişte
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı toz zencefil
* 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/4 çay kaşığı pul biber
* 1 adet haşlanmış tavuk kalça eti (doğranmış)
* 1/8 dilim limon (süslemek için)

Hazırlanışı

1. Öncelikle tavuk kalçaları, 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye alınarak orta ateşte haşlanır. Tavuklar iyice piştikten sonra sudan alınır ve soğumaya bırakılır. Tavuk suyu süzülerek bir kenara alınır. Haşlanmış tavuklar didiklenir.
2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, ince doğranmış soğanı kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Brokoli saplarını ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
3. 2 su bardağı tavuk suyu, erişte, tuz, karabiber, zencefil, kırmızı biber ve pul biberi ekleyip kaynatın. Erişteler yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişen çorbaya didiklenmiş tavuk etini ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
5. Çorbayı sıcak olarak servis edin. Üzerine limon dilimi koyarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!