Tarif Hakkında

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kısır, farklı bir yorumla karşınızda! Bu tarifte, Mersin yöresinin eşsiz baharatlarını kullanarak hazırladığımız kısır, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi lezzet şöleni ile ağırlayabilirsiniz. Özellikle baharat sevenler için ideal bir tercih. Tarifimizde kullanılan nar ekşisi, kısıra eşsiz bir lezzet ve kıvam katıyor. Hazırlanışı oldukça pratik olduğu için, kısa sürede enfes bir kısır sofranıza geliyor.

Malzemeler

İşte bu enfes Mersin usulü kısır için gerekli malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 - 2 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane

Hazırlanışı

Malzemeler hazır ise, Mersin usulü kısır yapımına başlayabiliriz. Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatıp, yaklaşık 10 dakika kadar şişmeye bırakın. Daha sonra, domates salçası, biber salçası, kırmızı biber, isot, acı pul biber, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta iyice karıştırın. Şişen bulguru süzün ve baharatlı karışıma ekleyin. Kimyonu da ilave edip, bulguru baharatlarla iyice harmanlayın. Son olarak, ince ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve naneyi kısıra ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız kısırı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirerek servis yapın. Afiyet olsun!