Tarifin Hikayesi

Bu özel makarna tarifi, nesiller boyu aktarılan bir aile reçetesinden esinlenerek hazırlandı. Eşsiz lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak bu tarif, pratikliği ve enfes aromasıyla sizi büyüleyecek. Bol baharatlı ve doyurucu yapısıyla her yaştan damak zevkine hitap eder. Hazırlanışı oldukça kolaydır, bu nedenle acemi aşçılar bile rahatlıkla deneyebilirler. Malzemeleri bulmak da son derece kolaydır, mutfağınızda zaten bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz mükemmel bir yemek deneyimi sunar.

Malzemeler

Bu enfes makarna yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 1/2 paket pirinç unu makarna
* 1 litre ev yapımı turşu suyu
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 500 gram dana kıyma
* 2 adet yeşil dolmalık biber (küçük küp doğranmış)
* 2 adet kırmızı dolmalık biber (küçük küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 adet sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 kase koyun yoğurdu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle makarnayı, tuzlu suda al dente olana kadar haşlayın. Ardından, zeytinyağını tencerede ısıtıp kıymayı ekleyin. Kıyma hafifçe kızarana kadar pişirin. Yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip, 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Sarımsakları ilave edip hafifçe kavurun. Pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Haşlanmış makarnayı ve turşu suyunu tencereye ekleyin. Yoğurdu karıştırın. Malzemeler iyice karışana kadar birkaç dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Bu lezzetli Adanalı makarna tarifini, taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz. Yanında bir kase turşu veya ayran ile servis edebilirsiniz.