Muhteşem Bir Çikolata Keki İçin Malzemeler
Bu tarif, kabardıkça kabarıp fırın kabınızı zorlayacak kadar lezzetli ve kabarık bir çikolata soslu kek sunuyor. Mükemmel kıvamıyla ağızda dağılan kek, enfes çikolata sosuyla buluşuyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarif, deneyen herkesi kendine hayran bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için harika bir ikram seçeneği olacak bu kek, özel günlerinizin de vazgeçilmezi olabilir. Unutmayın, malzemeleri tam ölçülerde kullanmak, başarı için oldukça önemli! Sıcak bir içecekle servis edildiğinde, keyfi ikiye katlanıyor. Denemeden geçmeyin! Malzemeleri iki kısma ayırdık: kek ve sos için ayrı ayrı malzemeler.Kek Malzemeleri
* 4 adet yumurta* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı sıcak su
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
Çikolata Sosu Malzemeleri ve Hazırlanışı
* 1 su bardağı süt* 1 su bardağı su
* 1,5 yemek kaşığı kakao
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 1,5 yemek kaşığı un
Öncelikle, kek malzemelerini geniş bir kapta çırpın. Yumuşak ve kabarık bir kek hamuru elde edene kadar iyice çırpmanız önemli. Daha sonra, hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testini uygulayabilirsiniz. Kek pişerken, çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz. Tüm sos malzemelerini bir tencereye koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız sıcak çikolata sosunu dökün ve servis edin. Afiyet olsun!
Hazırlanışı
1. Kek için gerekli tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpın.2. Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
4. Çikolata sosu için malzemeleri bir tencerede kaynayana kadar karıştırın.
5. Pişen keki soğutun ve üzerine çikolata sosunu dökün.