Tarif Hakkında
Bu tarifle, kaşık kaşık içmek isteyeceğiniz, son derece doyurucu ve sağlıklı bir sebze çorbası hazırlayacaksınız. Zengin içeriğiyle hem lezzetli hem de besleyici bir öğün sunuyor. Çorbanın kıvamını ve malzemelerin oranlarını dilediğiniz gibi ayarlayarak kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve sizi enerji dolu hissettirecek bir tarif. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli sebze çorbasına bayılacak! Her lokmada farklı sebzelerin lezzetini hissedeceksiniz.Malzemeler
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı siyez bulguru
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet kereviz
- 1/2 adet ayva
- 1 adet yer elması
- 1 adet küçük boy taze zencefil
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı, havucu, patatesi, kerevizi, ayvayı ve yer elmasını küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili ince ince rendeleyin. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince, havuç, patates, kereviz, ayva ve yer elmasını ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kırmızı mercimeği, siyez bulgurunu, salçayı, kimyonu, pul biberi ve tuzu ilave edin. Üzerine 8-10 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynamaya bırakın.2. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, mercimek ve bulgur yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin veya istediğiniz kıvamda bırakın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kuru naneyi ekleyerek hafifçe kavurun. Hazırladığınız çorbayı tekrar tencereye alın ve üzerine tereyağı ve nane karışımını ilave edin. Kısa süre kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin.