Tarif Hakkında
Efsane bir tarifle karşınızdayız! Bu mantı çorbası, lezzetiyle olduğu kadar doyurucu yapısıyla da sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Tek bir kase bile sizi doyuracak kadar zengin ve besleyici. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu çorbayı, aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Sıcacık bir kış gününde ya da soğuk bir akşamda içinizi ısıtacak, keyifli bir yemek deneyimi sunuyor. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanacağına eminiz. Şimdiden afiyet olsun!
Mantı Hamuru İçin Malzemeler ve Hazırlanışı
İlk olarak mantı hamurunu hazırlayalım. 3-3,5 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kapta iyice yoğurarak elastik bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle kaplayıp en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ince bir şekilde açın ve istediğiniz büyüklükte kesip iç harcını koyarak mantılarınızı hazırlayın. Daha sonra, hazırladığınız mantıları haşlayabilirsiniz. Haşlama işlemi için kaynar suya atıp, su yüzeye çıkınca yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Ardından süzüp, kenarda bekletin.
Çorba İçin Malzemeler ve Hazırlanışı
Şimdi ise çorba harcını hazırlayalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağda ince kıyılmış 1 adet orta boy soğanı pembeleşene kadar kavurun. 2 diş sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kısık ateşte 2 dakika daha pişirin. Daha sonra 4 su bardağı suyu, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca, haşlanmış mantıları çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin. İşte bu kadar, sıcak sıcak servis edin ve afiyet olsun!
Mantı İç Harcı İçin Malzemeler ve Hazırlanışı
Mantı iç harcı için 300 gram kıyma, ince kıyılmış 1 adet soğan, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Kıymayı güzelce yoğurarak harcın kıvamını dengeleyin. Daha sonra hazırladığınız harcı, açtığınız mantı hamuruna koyarak, şekillendirin. İsterseniz farklı şekillerde de hazırlayabilirsiniz.