Lezzetli ve Doyurucu Bir Salata

Bu tarifle, klasik salata tariflerinden farklı, oldukça doyurucu ve besleyici bir karabuğday salatası hazırlayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafif hem de tok tutan bir öğün sunuyor. Özellikle spor sonrası veya diyet yapanlar için ideal bir seçenek. Bol protein ve lif içeriğiyle gün boyu enerjinizi yüksek tutmanıza yardımcı olur. Zengin malzemeleriyle damak tadınıza hitap eden bu salata, her öğünde rahatlıkla tüketebileceğiniz sağlıklı bir alternatif. Sadece birkaç malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzetli salatanın tadına bakmadan geçmeyin!

Gerekli Malzemeler

* 1 su bardağı karabuğday* 2 adet büyük boy yumurta sarısı
* 2 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 1 yaprak fesleğen (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle karabuğdayı, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, süzün ve soğumaya bırakın. Bu esnada domatesleri küp küp doğrayın. Dereotu, taze soğan ve fesleğeni ince ince kıyın. Haşlanmış ve soğumuş karabuğdayı geniş bir kapta, doğranmış domatesler, kıyılmış yeşillikler, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Son olarak zeytinyağını ekleyip, malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayarak salatanızı hazırlayın. Afiyet olsun! İsterseniz salatanızı buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Bu, malzemelerin lezzetlerinin birbirine daha iyi karışmasını sağlayacaktır.