Hızlı ve Lezzetli Bir Tatlı Börek
Dışı çıtır çıtır milföy hamuru, içi akışkan çikolata kreması ve taze muz dilimleriyle hazırlanan bu şipşak tatlı börek tarifi, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Pratikliği ve enfes tadıyla herkesi etkileyecek bu özel tarifi, az malzemeyle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacaklar. Özel günlerinizde veya misafirlerinize ikram etmek için ideal bir tatlı seçeneği. Hazırlaması oldukça basit olduğu için acemi aşçılar için bile ideal bir tariftir.Malzemeler
* 6 adet milföy hamuru* 6 yemek kaşığı (silme) çikolata kreması
* 1,5 adet muz
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı susam
Hazırlanış
1. Milföy hamurlarını ikiye bölün.2. Her bir hamurun üzerine bir yemek kaşığı çikolata kreması sürün.
3. Üzerine muz dilimleri yerleştirin.
4. Hamurları üçgen şeklinde katlayın ve kenarlarını iyice bastırın.
5. Yumurta sarısı ve susamla üst kısımlarını fırça ile boyayın.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
7. Sıcak veya soğuk olarak servis edebileceğiniz bu şipşak tatlı börek, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak.