Hızlı ve Pratik Biber Böreği
Amur açmaya gerek kalmadan, yufka kullanmadan, çıtır çıtır bir börek yapmak mümkün mü? Elbette! Bu tarifimizde, pratik bir yöntemle hazırlayacağınız lezzetli bir peynirli biber böreği sunuyoruz. Malzemeler oldukça basit ve yapımı da oldukça kolay. Hem vaktiniz kısıtlıysa hem de lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, tam size göre bir tarif. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes börekten çok memnun kalacak. Hazırlanışı da oldukça basit, adım adım takip ederek kısa sürede enfes bir börek pişirebilirsiniz. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!Malzemeler
İç Malzemeler:
- 8 adet Kapya biber
- 500 gram lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 1/4 demet dereotu (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
Dış Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
Hazırlanış
1. Öncelikle kapya biberleri yıkayıp temizleyin ve ikiye bölün. İç kısımlarını temizleyin.2. Ayrı bir kapta lor peynirini, yumurtaları, dereotunu, maydanozu, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın.
3. Hazırladığınız peynirli harcı biberlerin içine eşit şekilde paylaştırın.
4. Un ve galeta ununu karıştırın.
5. Hazırladığınız karışıma biberleri bulayarak her tarafının unlu karışıma bulanmasını sağlayın.
6. Daha sonra yumurtaları çırpın ve her bir biberin üzerini yumurtaya batırarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!